Als een paal boven water

Gisteravond werd in de persconferentie aangekondigd dat de lockdown nog zeker tot begin maart zal voortduren. De onzekerheid hoe de Britse variant van het virus zich verder ontwikkelt is nog te groot en voorzichtigheid blijft geboden. Nieuws waarop wij half januari al op hebben voorgeselecteerd door nieuwe uitnodigingen niet eerder in te boeken dan vanaf 1 mei aanstaande. En dat loopt zeer voorspoedig! Vooral het concert van André Hazes in oktober en de concerten van Simply Red en Kensington in de weken daarna zijn zeer populair.

En kiest een relatie liever nog voor een zogenaamd Covid-proof evenement eerder dit jaar dan zijn er, mits het virus dan voldoende is teruggedrongen, vanaf mei genoeg mogelijkheden. Zoals een restaurantbezoek bij één van de door ons zorgvuldig gekozen restaurants, golf op The Dutch, een dag beauty- en wellness, de wijnproeverij in de schitterende kelder bij Ockhuysen in Haarlem, de kookworkshop van Peter Lute, gezinsuitnodigingen voor De Efteling of Ouwehands Dierenpark, een bezoek aan het Rijksmuseum, de populaire SIM-race met rondleiding op het circuit Zandvoort…

Wat ook in de persconferentie werd aangekondigd is dat er vanaf komende week wordt opgeschaald naar een kwart miljoen vaccinaties per week, met voorrang voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Vaccinatie en sneltesten is voor heropening van de evenementenbranche, waar wij ons met name op focussen, immers de uitweg naar het oude normaal.

Een mooi praktijkvoorbeeld is de recente berichtgeving omtrent cabaretier Guido Weijers, die de host zal zijn van een testevenement op zaterdag 20 februari. Een relatie van mij stuurde vanmorgen een gedetailleerd plan over hoe Fieldlab Evenementen dit zal gaan aanpakken. Prachtig om te zien hoe experts er alles aan doen om continuïteit binnen de sector te realiseren.

Daarnaast was er voor organisatoren van grote evenementen afgelopen week nog meer hoopvol nieuws. Het demissionaire kabinet stopt zeker 300 miljoen euro in een garantiefonds om het organiseren van culturele en andere grote evenementen weer op gang te brengen. Het is bedoeld voor muziekfestivals, zakenbeurzen en sportwedstrijden die na 1 juli worden gehouden en minimaal drieduizend bezoekers trekken. Dit geeft organisatoren een flinke zet in de rug en zo kunnen er voor concerten en festivals met artiesten weer afspraken worden gemaakt.

En wat sneltesten betreft is er ook een mooie ontwikkeling. Het Franciscus Gasthuis Rotterdam heeft een ademtest ontworpen, die binnen een paar seconden uitsluitsel geeft. In maart wordt deze ademtest al in de GGD-teststraten in gebruik genomen.

Je kunt iets vinden van de routekaart van ons kabinet…Ik beperk mij liever tot onze eigen variant. Onze routekaart staat als een paal boven water, met zeer interessante ontwikkelingen in het verschiet.