business-seats

Business Seats: Sla de plank niet mis!

Business seats: Bedrijven slaan massaal de plank mis, bij de exploitatie van business seats. Dit terwijl u in potentie sterke loyale klantrelaties kunt opbouwen met business seats. Wanneer u werkzaam bent binnen management, sales of marketing, krijgt u vroeg of laat wel eens met dit fenomeen te maken. Bedrijven in Nederland investeren jaarlijks duizenden euro’s in het exploiteren van hun eigen business seats in sportstadions, racecircuits, concertzalen en theaters. Het aantal uitnodigingen die u zelf verstuurd óf toegestuurd krijgt, groeit met de uitbreiding van uw klantenbestand en/of  zakelijke relaties. Wanneer u deze lijn echter lang genoeg doortrekt, komt er een punt dat de kosten voor dergelijke business seats, de baten zullen overstijgen. Dit punt hoeft u echter nooit te bereiken, door simpelweg één woord  uit uw gebruiksaanwijzing te schrappen!

Deze zogenaamde gebruiksaanwijzing voor business seats is natuurlijk fictief. Echter kunnen wij wel  concluderen dat bedrijven een identieke werkwijze toepassen, met betrekking tot het exploiteren van hun business seats. Accountmanagers nodigen met regelmaat hun zakelijke relaties uit, om gebruik te maken van de business seats van zijn/haar bedrijf. De locatie van de business seats kan variëren van de Johan Cruijf ArenA tot Thialf en van de Ziggo Dome tot het Circustheater. Het doel is om commerciële mogelijkheden te bewerkstelligen, door te bouwen aan een persoonlijke relatie met de klant. Denk aan zaken als upselling, crossselling, ambassadeurschap en bovenal klantretentie. Uw business seats zijn om die reden van cruciaal belang voor het realiseren van een sterke relatie met uw key-accounts. Want ongeacht uw sector of branche: Zakendoen blijft mensenwerk!

Waar het fout gaat met business seats

Op dit punt slaan bedrijven helaas voor een groot deel van hun klantenbestand de plank mis. Doordat men vergeet om aandacht te besteden aan de menselijke factor van het zakelijk relatiebeheer, veranderen business seats van een belangrijke tool, in een vervelende (en overbodige) kostenpost. De (vrije) tijd van uw klant is steeds kostbaarder aan het worden! Hierdoor zullen relaties steeds minder gebruik maken van uw business seats. De specifieke redenen zijn als volgt:

Uw relatie heeft onvoldoende interesse (meer) in het door u aangeboden evenement. Dit komt ook doordat anderen soortgelijke uitnodigingen sturen.

Omdat de persoonlijke agenda het niet toelaat, kan uw relatie niet ingaan op uw uitnodiging.

De waarborging van de privé-tijd wordt steeds belangrijker. Hierdoor kan uw klant de keuze maken om niet (meer) in te gaan op dergelijke uitnodigingen.

Vanwege compliance regelingen vanuit de eigen organisatie, mag uw relatie de uitnodiging niet aannemen.

Een ander perspectief

Zijn de mogelijkheden van business seats met betrekking tot klantenbinding dan minder geworden? Zeker niet! Relatiebeheerders dienen echter wel meer aandacht te schenken aan hun key-accounts, zodat zij een passend aanbod kunnen doen.

Haal daarom een streep door het woord ‘business’ in de gebruiksaanwijzing van uw business seats. Zet vervolgens de behoefte en interesse van uw key-account op de voorgrond. Door gedetailleerd inzicht te hebben in deze zaken, bent u in staat om de potentie van uw business seats volledig te benutten.

‘Focus daarom voornamelijk op het creëren van unieke ervaringen voor uw klanten en de commerciële mogelijkheden ontstaan vanzelf’

Wij van Team Loyalty ondersteunen bedrijven al ruim dertig jaar met het creëren van waardevolle klantrelaties. Onze ervaring leert dat klantloyaliteit en klantenbinding pas ontstaat, wanneer u de verwachtingen continu weet te overtreffen. Dit doen wij door maatwerk te leveren voor alle key-accounts!

Bent u zelf de eigenaar van een of meerdere business seats of bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf hiervan? Download dan snel onze whitepaper op deze pagina. Hierin staat beschreven hoe u zelf het volledige rendement uit uw relatiebudget kunt halen.

Verkoop geen ‘Sky’ in uw skybox en haal het maximale rendement uit uw business seats!

Relatiebeheer als Groeistrategie

  Pas de methode in onze whitepaper nu zelf toe:

 

✓  Versterk de relatie met uw belangrijkste klanten
✓  Bouw aan loyaliteit op een persoonlijke manier
✓  Creëer diverse Up- en Cross-sell mogelijkheden
✓  Onderscheid u nog meer ten opzichte van uw concurrent
✓  Bespaar aanzienlijk op uw relatie- en marketingbudget!

MR. van Buul: BONFIX

“Zo hadden we wel een skybox bij Pec Zwolle, maar het was te vaak een hele klus om deze vol te krijgen. Team Loyalty kwam vervolgens met een oplossing om het relatieprogramma aan te passen aan de persoonlijke wensen van onze klanten.”

Peter Hoorn: Sharp

“Wij hebben het aantal plaatsen in de Arena verminderd, van acht naar vier plekken, maar willen onze relaties niet te kort doen. Het interesseonderzoek is een perfecte aanvulling, waardoor we op tevreden voet verder zijn gegaan”

Wijnand Akkerman: Wagenplan

“Veel van onze relaties zijn gek op voetbal. Een groot deel van hen nodigen wij dan ook graag uit voor voetbalwedstrijden. Als er klanten zijn die niets met voetbal hebben, dan bieden wij hen uiteraard een andere optie. Zo hebben wij klanten uitgenodigd voor een wellnessdag. Iets waar ik helemaal niets mee heb, maar op het advies van het management ben ik daar in mee gegaan. Het bleek inderdaad dat wij daarmee weer een andere groep klanten aanspreken