Case study Actief Interim l Het concert van U2!

Een schot in de roos door Actief Interim. Wat heeft u over voor uw klant, om het imago van uw bedrijf een positieve  boost te geven? 

Case study Actief Interim l Het concert van U2!

Actief Interim is een regionaal uitzendbureau, met landelijke ambities. Met een duidelijke missie ‘meer bieden dan wordt gevraagd’ bouwt zij aan duurzame klantrelaties. Actief Interim zet zowel klanten als opdrachtgevers in het zonnetje, als waardering voor de relatie. De eigenaar van de supermarkt ‘Spar Brunekreef’ bijvoorbeeld, gevestigd in de kleinste gemeente van Nederland: Schiermonnikoog, werd afgelopen zomer verrast met kaarten voor het concert van niemand minder dan de Ierse band U2! Wij gaan in gesprek met Eric Brunekreef, eigenaar Spar Brunekreef en loyale relatie van Actief Interim.

Personeel leveren voor mijn supermarkt

Ik heb de winkel overgenomen in maart jl. Daarvoor had ik nog geen zaken gedaan met welk uitzendbureau dan ook. Mijn voorganger schakelde Actief Interim ook in, dus mijn supermarkt en Actief Interim werken al een geruim aantal jaar samen. Voor de overname heb ik met de oud-ondernemer om de tafel gezeten, waar de samenwerking met Actief ter sprake kwam. Vanaf dat moment heb ik het contact met Actief Interim overgenomen en zijn we een (nieuwe) samenwerking aangegaan.

Toen ik besloot de samenwerking voort te zetten, had ik verwacht dat Actief zich slechts zou beperken tot het leveren van kwalitatief personeel. Ik had nog nooit zaken gedaan met een uitzendbureau, waardoor ik het lastig vond om vooraf situaties in te schatten. Ik had bijvoorbeeld geen idee van de manier hoe Actief haar zakelijke relaties onderhoudt.

Aandacht van het hoogste niveau

Op een mooie zomerdag in 2015 werd ik door jullie gebeld. Jouw collega Astrid Beukenkamp vroeg mij naar mijn vrijetijdsbesteding. In het begin voelde ik er niet veel voor om op deze vraag antwoord te geven. Ik woon op het eiland Schiermonnikoog en daar kom ik zelden van af. Daarnaast wist ik niet waar deze informatie voor gebruikt zou worden. Astrid beloofde mij op een ander moment terug te bellen.

Boven verwachting kreeg ik een paar weken later inderdaad een telefoontje van Astrid met de vraag waarvoor ik van mijn eiland af zou willen. “Er is heus wel iets waar ik jou ‘s nachts voor wakker kan maken”, aldus Astrid. Ik antwoordde dat ik alleen interesse zou hebben in twee kaarten voor een concert van U2. Ik wil niet uitgenodigd worden voor een evenement waar ik bij wijze van spreken met een schuldgevoel heen ga, omdat ik geen ‘nee’ wil zeggen. Tot mijn grote verbazing antwoordde Astrid met: “Als het goed is heb ik nog twee kaarten over!” Ik stond werkelijk waar met knikkende knieën. Astrid kon mij niets beloven, maar zij ging haar best doen. Ik mocht het niet aan mijn vrouw vertellen, de grootste fan van U2, maar ik kon het niet voor mij houden.

Een persoonlijke, unieke aanpak

Gelukkig belde Astrid snel terug dat zij nog twee kaarten had kunnen bemachtigen. Eén van de mooiste momenten uit mijn leven! Een fantastisch gebaar van Actief Interim waar ik thuis hoge ogen mee gooide. Ik heb vervolgens gelijk een hotel geboekt en personeel geregeld voor in mijn supermarkten. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat ik door een zakelijke relatie op deze manier word uitgenodigd.

Een aantal jaar geleden werden wij door Amstel mee gevraagd naar ‘de Vrienden van Amstel Live’ in Rotterdam. Daar ben ik een paar keer naartoe geweest. De uitnodiging van Amstel en Actief verschillen van elkaar, doordat Actief mij heeft uitgenodigd voor een concert dat helemaal aansluit op mijn interesses. Die van Actief was dan ook specifiek op mij gericht, terwijl de uitnodiging van Amstel in principe voor het hele bedrijf gold.

Organisatie tip top in orde!

Wat betreft de verwachtingen van de planning en organisatie vanuit Actief Interim waren dat het goed georganiseerd zou zijn en dat was het! We hebben de kaartjes netjes op tijd in de bus gekregen. Normaal gesproken brengen jullie de uitnodigingen langs, maar dat was in dit geval een beetje lastig. We zitten op een eiland en dat heeft voor- en nadelen. De kaartjes werden netjes per post verstuurd, maar de ervaring was niet minder. We kregen een parkeerkaart, zodat we zonder problemen onze auto veilig konden parkeren. Daarna was het aan mijn vrouw en ik, en aan Astrid, om er een onvergetelijk concert van te maken.

Stijging in waardering

Mijn waardering voor Actief Interim is toegenomen, maar het leveren van goed personeel in het hoogseizoen heeft voor mij natuurlijk prioriteit. Ik heb de uitnodiging in dankbaarheid aangenomen, maar uiteindelijk gaat het erom wat voor personeel Actief Interim levert.

Als jullie mij volgend jaar weer iets aanbieden waarvan ik het gevoel heb dat niet te willen missen, dan zal ik daar zeker op in gaan. Mits het evenement iets is waar ik in mijn vrije tijd naar toe zou willen natuurlijk, maar jullie hebben mij laten zien dat jullie daar extra aandacht aanbesteden.

Mijn vrouw is jullie eeuwig dankbaar. Zij wilde de kaarten op de zwarte markt kopen, maar daar was ik geen voorstander van. Dankzij Actief Interim heeft zij het concert alsnog mee kunnen maken. Dat is natuurlijk super!

‘Even helemaal weg’

Na afloop van het concert zijn we op een familietournee gegaan. We hebben een hotel genomen in Zaandam, zodat wij op tijd bij het concert konden zijn. We hadden ontzettend goede plekken. Het podium bevond zich over de lengte as, waardoor wij fantastisch zicht hadden. Het concert begon mooi op tijd, waardoor we tijdig in het hotel waren en konden proosten op een fantastische avond. Ik bedoel U2 zie je niet elke dag, dus dat mocht gevierd worden! De volgende dag zijn we de auto in gestapt en gaan toeren door Nederland. Het was een hele onderneming, maar het viel prachtig samen met het concert.

U2, een schot in de roos!

Ik heb begrepen dat mede ondernemers vaker worden uitgenodigd voor evenementen, maar niet op basis van hun interesses. Daarnaast valt het mij op dat zij voornamelijk worden uitgenodigd voor evenementen waar zij met enige tegenzin naar toe gaan. Zij willen hun zakelijke partners niet teleurstellen. Ik daarentegen ben uitgenodigd voor een evenement waar ik jullie tot op de dag van vandaag hartstikke dankbaar voor ben!

Ik ben onderhand 46 jaar en in al die jaren is het nog niet voorgekomen dat een zakelijke relatie aan mij heeft gevraagd: Eric wat wil je eigenlijk? Enorm leuk om een keer mee te maken. Stel jullie komen volgend jaar weer met een aanbod dat volledig aansluit op mijn interesses, dan zou het wellicht kunnen dat ik daar weer met volle enthousiasme op in ga.

Team Loyalty Contact

PLAN EEN ONLINE DEMO MET ONS IN

Kom in contact met onze consultants en ontdek, via een online presentatie, de mogelijkheden voor uw organisatie