ATAG verwarming

Hoe onderscheidt u zich in een ‘vechtmarkt’, waar het niet alleen maar draait om techniek en kwaliteit? Lees hier hoe ATAG duurzame relaties creëert binnen het dealernetwerk 

Case study | ATAG Verwarming

Team Loyalty gaat in gesprek met Jan Henk van der Wijk, Marketing en Communicatie Manager van ATAG Verwarming Nederland B.V.

Innovatie aan de basis

Al ruim 70 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. “We zijn trots op onze collega’s. Collega’s met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten”, aldus Jan Henk van der Wijk, Marketing en Communicatie Manager van ATAG Verwarming Nederland B.V. Zo vertelt hij dat het belangrijkste onderdeel van de CV ketel, de warmtewisselaar, in eigen beheer is ontwikkeld en wordt geproduceerd. “Dit, veelal handwerk, wordt uitgevoerd door goed opgeleide en vitale medewerkers.”  

Duurzame relaties

Atag Verwarming opereert zelfstandig en is een betrouwbare speler op de wereldwijde verwarmingsmarkt. “Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 500.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte. Dit doen we samen met ruim 600 geselecteerde ATAG Select Dealers.” Volgens Jan Henk zijn zij het verlengstuk van de organisatie. “Met hen werken we dagelijks samen. En voor hen is het belangrijk dat ze op ons kunnen bouwen. Zo hebben wij een intern reclamebureau om adequaat te kunnen reageren op bijvoorbeeld spontane acties van onze dealers. Maar we willen meer. We willen dat zij zich verbonden en gezien voelen. In een ‘vechtmarkt’ waar het al lang niet alleen maar om de techniek en kwaliteit draait moet je je weten te onderscheiden. En dat onderscheiden moet je dan vooral doen op een manier die bij je past. Onze dealers verdienen speciale aandacht. Net zoals zij dat aan de eindgebruikers geven, zorgen wij, door samen te werken met Team Loyalty, dat ook zij persoonlijke aandacht krijgen. De persoonlijke benadering van Team Loyalty sluit hier uitstekend bij aan.

´We omarmen onze relaties en hebben gemerkt dat wanneer je de juiste aandacht geeft, je er veel voor terugkrijgt´

Contactmomenten

Ik vind het fijn werken, en goed bij ons passen, dat Team Loyalty ons daadwerkelijk op allerlei vlakken ontzorgt en tegelijkertijd veel mogelijkheden creëert om meer contactmomenten te hebben met onze relaties, de ATAG Select Dealers. Meer contactmomenten dan dat we anders zouden hebben. Alle kaarten worden persoonlijk door onze account managers overhandigd. En op alle vormen van communicatie komt uitsluitend de naam van ATAG Verwarming naam terug. Ook hebben wij er voor gekozen om met een foto van de accountmanager te werken wanneer een relatie een mail, via Team Loyalty maar uit naam van ons, ontvangt. We merken uit reacties dat de ATAG Select Dealer zich gezien en belangrijk voelt. Wat ook zo is. Wij kunnen letterlijk niet zonder onze relaties. En de reacties zijn zeer positief. De deelname is hoog en uit onderzoek blijkt dat de waardering hoog is. Uiteraard wordt dit allemaal uitstekend bijgehouden door Team Loyalty. Hierin worden we dus ook compleet ontzorgd, terwijl we wel betrokken en geïnformeerd blijven.

Onderscheidend vermogen

Zoals gezegd is het van belang dat je je weet te onderscheiden. We zijn de 4e speler in Nederland en willen doorgroeien. Daarnaast is het zo dat dealers in onze branche niet op dezelfde manier werken als bijvoorbeeld autodealers. Zij verbinden zich aan een merk. Dat is bij ons niet altijd het geval. Vandaar dat er veel aandacht gaat naar onze mogelijkheid om ons te onderscheiden. En dat moet dan wel op een manier die bij ons past. Als eerste gaan we natuurlijk voor kwaliteit. Maar je hebt op technisch gebied nog maar weinig elementen waarop je je kunt onderscheiden. Vandaar dat wij heel bewust hebben gekozen voor een nieuwe positionering. We willen ons graag onderscheiden op zowel technisch als menselijk vlak.  En daar sluit Team Loyalty goed bij aan. We leveren niet alleen verwarmingsproducten met hart voor de toekomst. We werken ook met hart voor de toekomst. Het menselijke aspect moet op meerdere vlakken zichtbaar en voelbaar zijn. Om zo een duurzame samenwerking te creëren. Zodoende kiezen wij ook met Team Loyalty voor een langdurige samenwerking. Ook deze samenwerking verdient het om bewust te kiezen voor een lange termijn. Het gaat ons niet om de harde resultaten, maar vooral om het opbouwen van duurzame relaties en producten. Daar zit ons bestaansrecht. En dat is waar wij voor staan. En zo blijven we goed in onze ‘comfort zone’; want daar voelen wij ons thuis.”

Team Loyalty Contact

PLAN EEN ONLINE DEMO MET ONS IN

Kom in contact met onze consultants en ontdek, via een online presentatie, de mogelijkheden voor uw organisatie