wepaypeople

Hoe zorg je voor een sterke persoonlijke band met uw klant wanneer dit, op product en serviceniveau, in eerste instantie niet nodig is? Hoe gaat WePayPeople om met anonimiteit?

Case study | WePayPeople

Het precies aanvoelen van ontwikkelingen in de markt en daar succesvol op inspelen, is voor een organisatie de sleutel naar succes. Ook voor WePayPeople. Julius Kousbroek voelde de behoefte in de markt om meer vrijheid te hebben rondom het inzetten van personeel. En de noodzaak voor bedrijven om flexibeler te opereren. Van daaruit startte hij in 2007 WePayPeople. Sindsdien verzorgen zij voor vele kleine en grote organisaties de loonadministratie.

Wij gaan in gesprek met Anne van Berkel, sinds ruim 3 jaar Relatie- en Eventmanager bij WePayPeople te Amsterdam.

Vrij anoniem

Via onze payroll services zijn er zo’n 5.000 mensen aan de slag. Dit aantal groeit dagelijks. Door onze succesvolle formule hebben wij het voorrecht dat wij niet actief hoeven te investeren in koude acquisitie. Als het ware komen de leads ‘gewoon’ naar ons toe. Dit komt ongetwijfeld doordat we een bedrijf zijn met veel kennis en ervaring en enigszins uniek in ons aanbod. Onder andere uniek omdat wij een online tool bieden -ons portal-  waar onze relaties online en laagdrempelig hun administratie gegevens achter kunnen laten voor verdere verwerking. Dit is vrijwel voor iedereen interessant. Voor zowel grote als kleine bedrijven. Een ‘nadeel’ hiervan is dat het vrij anoniem is. Dus voor ons zijn er in de basis weinig mogelijkheden om een persoonlijke band op te bouwen met onze klanten. En hier komt Team Loyalty om de hoek kijken.

Menselijk contact

Want dat is wel waar we altijd naar op zoek waren. Zo’n 3 jaar geleden hebben we vanuit deze behoefte dan ook de afdeling ‘relatiebeheer’ opgezet. Deze afdeling is waar ik me, binnen WePayPeople, hard voor maak. Om in contact te komen met de mens achter de klant en te zorgen voor meer loyaliteit vanuit onze relaties. En om meer contactmomenten te creëren. Als we hier geen aandacht voor hebben kan het zomaar zijn dat een klant overstapt naar bijvoorbeeld een concurrent, zonder dat we dit direct registreren. Pas na een tijd, wanneer we zien dat er bijvoorbeeld geen urenregistratie meer plaatsvindt, wordt dat duidelijk. En dan is het al te laat. Zo ontstond al snel de brug naar Team Loyalty. Want zij bieden exact wat wij nodig hebben op dit gebied; oog en ruimte voor de mens achter de klant.

Gezien worden is de key

Ik ben dan ook zeer enthousiast over deze samenwerking. Het spreek mij enorm aan dat we de tools in handen hebben om de juiste keuzes te maken wanneer het gaat om relatiebeheer. Vanuit mijn rol als Relatie- en Eventmanager kan ik nu met trots vaststellen dat wij onze relaties op waarde weten te benaderen. Dat zie ik namelijk terug in de onderzoeken die Team Loyalty uit naam van ons doet. We merken daarin veel verschil met hoe het vroeger werd ervaren. Zo hadden wij ooit 2 business seats in de Ziggo Dome. Goed voor ongeveer 12 plaatsen. Heel leuk natuurlijk maar minder gericht op de behoefte van onze relatie. En dat kregen we ook (indirect) terug. Er werd wel gebruik gemaakt van diverse evenementen in de Ziggo Dome, maar niemand werd oprecht geraakt door de beleving of door de speciale aandacht die daaraan vooraf gaat. Omdat het toen niet vanuit persoonlijke behoefte werd ingevuld. Dat is nu heel anders. Gezien worden is duidelijk de key naar een waardevolle relatie. Onze relaties geven terug dat ze zich gezien en gehoord voelen. En dit is letterlijk ook wat het is. Team Loyalty luistert en vraagt door, daar waar anderen stoppen. Ze gaan op zoek naar de ideale match tussen een evenement en een relatie, en dat allemaal uit naam van WePayPeople. Dit maakt dat er een gezamenlijkheid wordt gecreëerd, die leidt tot loyaliteit.

´Vanuit mijn rol als Relatie- en Eventmanager kan ik nu met trots vaststellen dat wij onze relaties op waarde weten te benaderen´_aldus Anne van Berkel 

Ontzorgen

Deze loyaliteit bereik je niet alleen maar door je bijvoorbeeld te focussen op je kwaliteit en product. Natuurlijk is dat de basis, maar daar alleen kun je niet verder op bouwen. Daar is meer voor nodig. Er is veel aanbod binnen onze branche en dat maakt het ook laagdrempelig voor mensen om te switchen. En dat is nou net wat wij niet willen. We gaan voor het ontzorgen van onze relatie op lange termijn zodat zij zich vrij voelen om zich te focussen op hun talenten en kwaliteiten. En Team Loyalty ontzorgt ons dan weer op het gebied waar zij goed in zijn; zorgen dat de tevreden klant je loyale klant wordt. Een uitstekende stevige basis voor groei op lange termijn. En dat is wat wij willen; we willen blijven ontwikkelen en groeien, gericht op de behoefte van de klant.”

Team Loyalty Contact

PLAN EEN ONLINE DEMO MET ONS IN

Kom in contact met onze consultants en ontdek, via een online presentatie, de mogelijkheden voor uw organisatie

Wveen.com - William van veen