Als een paal boven water

Met meer dan 63.000 aanmeldingen voor de evenementen van Fieldlab zat ik vol spanning achter de computer toen de kaartverkoop begon. Ik sprong dan ook een gat in de lucht dat ik door de wachtrij heen was en een kaartje bemachtigde voor het Back to Live evenement op zaterdag 6 maart in de Ziggo Dome. Met artiesten als Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Laby Bee belooft het, in welke bubbel dan ook, in ieder geval een feestje te worden! Met het bemachtigen van een ticket moest er ook een applicatie gedownload worden op de smartphone. Binnen deze applicatie kon er op donderdag 4 maart een corona-test gepland worden. Een staaf in je neus en in je keel is minder leuk, maar je moet tegenwoordig wat over hebben om na een jaar weer naar een feestje te gaan. Gelukkig een negatieve uitslag ontvangen en inmiddels is er in de applicatie kenbaar gemaakt dat ik in bubbel 6 mag zijn op de dag van het evenement. De instructies voor bubbel 6: draag geen mondkapje, horeca is gedurende het hele event open en je bent vrij om je te bewegen waar je wilt binnen jouw bubbel.

En dan loop je op zaterdag over de ArenA boulevard waar de reuring ver te zoeken is. Dat is ook wel eens anders geweest.. Eenmaal de bocht om richting de Ziggo Dome staat (voor deze tijd) een toch wel redelijke mensen massa te wachten voor de ingang. Leuk we zijn er! Opzoek naar ingang rood, want elke bubbel heeft zijn eigen ingang, looppaden, toiletten, kluisjes en bar. Bij ingang rood konden we gelukkig zo doorlopen. Snel naar binnen, want nu kunnen we echt niet meer wachten! Bij de entree werd eerst gevraagd naar de negatieve corona uitslag en vervolgens om het identiteitsbewijs. Ticket laten scannen en vervolgens een keycard met een tag om je nek. Jassen in de kluis, nog even naar het toilet en dan loop je de zaal in. Wat zijn er al veel mensen!

Elke bubbel op de vloer is afgezet met hekken. Je moet dus echt in je eigen bubbel blijven. Voor ons is een bubbel met stippen op de vloer. Dit zal de bubbel zijn waar je anderhalf meter afstand zou moeten houden. Daarvoor zijn 2 bubbels waar ik toch veel bezoekers een mondkapje zie dragen. Op de tribune zie ik bezoekers dicht bij elkaar zitten en staan met een mondkapje op en aan de andere kant zie ik steeds wat ruimte tussen de stoelen en wordt er geen mondkapje gedragen. Ikzelf ben helemaal content met mijn eigen VIP bubbel. Mondkapje in de kluis, voldoende ruimte om te dansen, de bar dichtbij en eventueel ook nog wat stoelen om te kunnen zitten mochten de dansvoetjes een beetje vastgeroest zijn na een jaar.

We gaan van start! Lady Bee start de show. Wat is dit gek zeg! Muziek, lichten, vuurwerk, dansen, zingen, joelen met een grote mensen massa. De meeste bezoekers zijn toch wel wat onwennig dat we dit mogen meemaken, maar na een paar minuten is de onwennigheid eraf. Wat waren we hier aan toe! Ik kijk nog even de zaal rond en ik kan de bubbels niet meer zo goed herkennen. Geen probleem, het is een test en iedereen in de zaal is een beetje VIP. Nieuwe mensen ontmoeten, handen schudden, knuffelen ik heb het allemaal gedaan deze dag net als waarschijnlijk nog veel meer andere mensen. Wat heb ik genoten!

‘Ik kijk nog even de zaal rond en ik kan de bubbels niet meer zo goed herkennen. Geen probleem, het is een test en iedereen in de zaal is een beetje VIP.’

Het 4 uur durende evenement ging veel te snel voorbij. Met een kipburger van de FEBO (want ook de snack na het stappen is lang geleden) kijk ik nog één keer rond op de ArenA boulevard waar de reuring nu wel terug is, maar netjes op 1,5 meter en iedereen gaat snel richting huis voordat de avondklok start. Hopelijk NIET tot over een jaar en mag de rest van Nederland snel ook weer genieten van zulke evenementen. Ik ga nog 5 dagen in quarantaine nagenieten en donderdag 11 maart staat er weer een corona-tets gepland. Mocht de test negatief zijn is voor mij het onderzoek helemaal geslaagd!