Klantenbinding

Klantenbinding als onderdeel van uw (duurzaam) beleid?

 

Zorgt u goed voor uw klant? Voelt uw klant zich gezien? Gehoord? Verbonden? Dit lijkt wellicht wat ‘zweverig’ en slechts gebaseerd op een gevoel, maar het is wel degelijk een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering wanneer u op zoekt bent naar de loyale klant; ‘de duurzame klant’.

Ooit was het werven van klanten een fluitje van een cent. Een betrouwbaar product, een scherpe aanbieding (net iets scherper dan de concurrent), een gelikte marketing-campagne gericht op de behoefte van de klant, een goed opgeleid verkoopteam en uw klant was binnen. Althans voor de korte termijn. Die tijden zijn voorbij. Er is zoveel keuze. Zoveel beschikbaar. Altijd en overal. Dat maakt de klant van nu mondig en geïnformeerd.

En dus is het, naast het bereiken van de klant, steeds belangrijker geworden ervoor te zorgen dat de klant trouw blijft op de lange termijn. Uiteindelijk zijn de loyale klanten het meest winstgevend en leveren zij de belangrijkste bijdrage aan de continuïteit van uw bedrijf.

Klantenbinding als duurzaam beleid

Juist in ‘deze tijd van overvloed’ kunt u en uw bedrijf het verschil maken. Want wat uit veel onderzoek blijkt is dat de klant van nu behoefte heeft aan persoonlijk contact. En zelfs een weerstand of ergernis heeft tegen het onpersoonlijke! Ondanks het vinden van de scherpste prijs. Ondanks verzekerd zijn van kwaliteit. Ondanks het aanbod en ondanks de service. Juist het echte contact. Juist het gevoel gewaardeerd (lees; gezien en gehoord) te worden maakt uw klant loyaal.

Het is van belang te beseffen dat juist nu er zoveel keuze is tussen producten die veel op elkaar lijken, subtiele verschillen doorslaggevend zijn. Sympathie en gevoel voor waardering spelen daarbij een bepalende rol. Deze rol wordt mede bepaald door een gevoel.

Van tevreden klant naar loyale klant

Uw bedrijf heeft vast al tevreden klanten. De vraag dringt zich nu op: hoe zorgt u ervoor dat uw tevreden klant groeit naar een loyale klant? De relationele aspecten zijn doorslaggevend. Zoals hierboven wordt aangegeven; het ‘gezien’ en ‘gehoord’ worden. Het gevoel van waardering zonder dat de klant het idee heeft dat er ‘weer wat verdiend moet worden aan het contactmoment’.

‘Ook als mens tel ik mee’

Dus niet de contactmomenten creëren die bij iedere klant inmiddels wel bekend zijn. Maar juist de momenten wanneer het echt mag gaan over de persoonlijke wensen en behoeften van de mens achter de klant. Bij Team Loyalty geloven we in de kracht van verbinding. Door middel van persoonlijk contact, onderzoek op maat en het aangaan van echte connectie halen wij alles uit uw relatie en bouwen wij (gezamenlijk) aan een duurzame klantenbinding met uw tevreden klant.

Een loyale klant zorgt voor rendement en stabiliteit voor de lange termijn.

Loyale klanten kiezen -altijd- bewust voor uw product. Voor uw bedrijf. Ongeacht wat dan ook. Het vertrouwen wint. En zeg eerlijk, is dat niet een goed gevoel? En tevens uw doelstelling op lange termijn?